zoek!

Klantenservice
Onze klant is koning.



Zoeken in consumentenservice

Recepten

+
Croissant met verse abrikoos en banaan
Ingrediënten
  • 1 croissantje
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • ½ eetlepel gemberjam of (citroen)marmelade
  • ½ eetlepel fijngehakte verse munt
  • 25 g verse roomkaas
  • 2 verse abrikozen of pruimen
  • ½ banaan
Bereiding
Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze in een kommetje afkoelen. Roer de jam, munt en verse roomkaas door de hazelnoten en laat deze spread liefst een half uurtje staan. Was de abrikozen of pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd de banaan in plakjes. Snijd het croissantje open en bestrijk de onderkant royaal met de hazelnootspread. Leg de abrikozen en plakjes banaan er om en om dakpansgewijs op. Leg de bovenste helft van het croissantje erop.

Bereidingstijd: ca. 8 minuten
Voedingswaarde: 434 kcal p.p.


+
Versierde krentenbol met kip en mandarijn
Ingrediënten
  • 1 mini-krentenbol
  • 1 eetlepel 20+ smeerkaas
  • 1 plakje kipfilet (vleeswaar) of ½ plakje ham
  • 5 partjes mandarijn

Bereiding
Snijd de krentenbol open en bestrijk de snijvlakken met smeerkaas. Leg het plakje kipfilet dubbelgevouwen op de onderkant van de krentenbol en garneer met de partjes mandarijn. Leg de bovenkant van de krentenbol er weer op. Verpak de krentenbol strak in huishoudfolie. Variatie op de mandarijn: plakjes kiwi of stukjes verse ananas

Bereidingstijd: 5 minuten


+
Tijgerbroodsandwich met verse geitenkaas en aardbeien
Ingrediënten
  • 2 sneetjes tijgerbrood
  • 3 aardbeien, in plakjes
  • 1 theelepel suiker
  • citroensap
  • 2 eetlepels verse geitenkaas
  • 1/2 eetlepele verse munt, in reepjes

Bereiding
Deze spannende combinatie van zachtpittig met zoet zorgt voor een verrassend begin van de dag!
Schep de aardbeien om met suiker en enkele druppels citroensap. Bestrijk de sneetjes tijgerbrood elk met een eetlepel verse geitenkaas. Beleg een sneetje met de plakjes aardbei. Garneer met reepjes verse munt een leg het andere sneetje er losjes op.Snijd de sandwich diagonaal door.

Bereidingstijd: 5 minuten
Voedingswaarde: 242 kcal p.p.

Tip: Maak de sandwich op zondagochtend extra lekker en rooster de sneetjes knapperig bruin in de broodrooster. Geen liefhebber van geitenkaas, neem dan frisse zuivelspread.


+
Suikerbrood-sandwiches met kaneelroom
Ingrediënten
  • 1 suikerbrood
  • 250 ml slagroom
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • (2 eetlepels rum of Grand Marnier)
  • 6 aardbeien of halve abrikoosjes uit blik, in plakjes
Dit recept is goed voor ca. 12 sandwiches.

Bereiding
Klop in een kom de slagroom met kaneel, poedersuiker en vanillesuiker stijf. Doe de room over in een spuitzak met kartelmond. Snijd het suikerbrood in dunne plakjes en rooster ze op de grillplaat ca. 10 cm onder een hete ovengrill in ca. 2-3 minuten mooi goudbruin, keer de sneetjes halverwege. Laat de sneetjes iets afkoelen. Snijd de sneetjes diagonaal door en druppel er wat rum of Grand Marnier op. Spuit op de helft van de driehoekjes een flinke toef kaneelroom. Garneer met plakjes aardbeien of abrikoos en leg de andere suikerbrooddriehoekjes erop. Leg de sandwiches op een schaal en serveer ze direct.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voedingswaarde: 198 kcal p.p.



+
Hartige broodlolly's
Ingrediënten
  • 1 bruin casinobrood, in de lengte gesneden
  • 2 courgettes
  • 1 pot geroosterde paprika’s, goed uitgelekt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • zout, versgemalen peper
  • suiker
  • 25 houten spiesen

Dit recept is goed voor ca. 25 broodlolly's.

Bereiding
Schaaf de courgettes in de lengte in dunne plakken en bestrooi ze met zout. Laat ze zo een half uur liggen. Dep de plakken droog, bestrijk ze met olijfolie en rooster ze in een grillpan gaar met mooie bruine streepjes. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Pureer de paprika’s met paprikapoeder, zout en peper en eventueel en klein beetje suiker tot een gladde puree. Snijd de korsten van het brood. Rol de plakken brood met de deegroller iets platter en bestrijk ze met paprikapuree. Leg de plakken courgette erop. Rol de plakken brood vanaf een korte kant stevig op. Verpak de rolletjes in plasticfolie en laat ze in de koelkast in een uur opstijven. Snijd de broodrollen met een scherp glad mes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Steek in elk rolletje vanaf het punt waar het brood aan de buitenkant eindigt een spies tot bijna aan de bovenkant van het rolletje. Leg de broodlolly’s 'dakpans’gewijs op een schaal.

Bereidingstijd: 25 minuten + 30 minuten wachten
Voedingswaarde: 60 kcal p.p.


+
Broodje met zomerse groenteverrassing
Ingrediënten
  • 4 volkorenbolletjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • versgemalen peper
  • zout
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een pan en schep de ui, courgette en paprika erdoor. Bak de groente 2-3 minuten op heel zacht vuur tot de ui glazig is. Schep de tomaten met de tijm en wat zout en peper naar smaak erdoor. Smoor de groenten afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig. Laat de groenten afkoelen.
Snijd een kapje van de bolletjes en pluk er wat kruim uit. Maak de holte wat groter door het brood iets in te duwen. Vul de holte met de groenten en druk de vulling goed aan. Schep er nog wat vocht van de groenten op. Leg het kapje er weer op.

Bereidingstijd: 30 minuten + afkoelen
Voedingswaarde: 205 kcal p.p.


+
Rabarber-broodcrumble
Ingrediënten
  • 4 sneetjes witbrood
  • 750 g rabarber, in stukken
  • 100 ml aardbeiensap
  • 50 g suiker
  • 75 g zachte boter
  • 75 g donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 50 g hazelnoten, grofgehakt

Dit recept is voor 4-6 personen.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de rabarber met het aardbeiensap in 10 minuten gaar en laat het vocht verdampen. Schep de rabarber in een lage ovenschaal. Verkruimel het brood grof in de keukenmachine. Doe het kruim over in een kom, voeg de boter toe. Wrijf de boter met de vingertoppen door het kruim en schep dan de bruine suiker, gemberpoeder en noten erdoor. Strooi dit over de rabarber en laat de crumble in de oven in 20-30 minuten goudbruin kleuren.

Bereidingstijd: 15 minuten + 20-30 minuten in de oven


+
Brood-appeltaartjes

Ingrediënten

  • 6 sneetjes witbrood of maïsvloerbrood
  • 50 g zachte boter
  • 4 appels
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 50 g rozijnen
  • 6 eenpersoons taartvormpjes (10 cm), ingevet

Dit recept is goed voor 6 taartjes.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol de sneetjes brood met een deegroller iets platter en bestrijk ze aan beide kanten dun met boter. Bekleed elk vormpje met een sneetje brood. Bak de taartbodems in de oven in 5 minuten lichtbruin. Schil de appels, snijd ze in kleine stukjes en meng ze met de custard, suiker, kaneel en rozijnen. Schep dit mengsel in de taartbodems en bak de taartjes in de oven in 20-25 minuten gaar.

Bereidingstijd: 20 minuten + 20-25 minuten in de oven
Voedingswaarde: 229 kcal p.p.

+
Roggebroodtoetje met rood fruit
Ingrediënten
  • 4 sneetjes Fries roggebrood
  • 400 g gemengd rood fruit (aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen)
  • 50 g noga, in stukjes
  • 3-4 eetlepels crème de cassis of zwarte bessenlimonadesiroop
  • 250 g vanillekwark
  • 1-2 eetlepels lemoncurd
  • 125 ml slagroom, stijfgeklopt
Dit recept is voor 4 personen.

Bereiding
Verdeel het roggebrood in kleine stukjes en schep ze in een schaal luchtig om met het fruit en de noga. Schep dit mengsel in vier wijde, hoge coupes en sprenkel de crème de cassis erover. Roer de vanillekwark los met lemoncurd en schep dit over het roggebrood met fruit. Garneer eventueel met een flinke toef slagroom.

Bereidingstijd: 10 minuten
Voedingswaarde: 437 kcal p.p.


+
Vloerkadetje met Griekse salade
Ingrediënten
  • 1 vloerkadetje
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • 3 zwarte olijven
  • 40 g feta
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Bereiding
Snijd de komkommer, tomaat, olijven en feta in blokjes en de bosui in ringetjes. Schep ze met de olijfolie door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd het kadetje open en leg dit op een bord. Schep de Griekse salade erin.

Voedingswaarde: 310 kcal p.p



Staat uw vraag er niet bij?

Om het zoeken gemakkelijker te maken, hebben wij de veelgestelde vragen in categorieën ingedeeld.
Heeft u een andere vraag, opmerking of klacht? Neem dan contact met ons op.

Kies bestand

Selecteer hieronder het bestand dat u op het product wilt laten drukken. Toegestande bestandsformaten zijn JPG, GIF en PNG.

Wachtwoord vergeten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuw account aanmaken

  • Persoonlijke details
    *
    *
    *
    *
  • Adresgegevens
    *
    *
    *
    *
  • Wachtwoord
    *
    *
  • Nieuwsbrief
*
De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht