zoek!

Klantenservice
Onze klant is koning.



Zoeken in consumentenservice

Allergenen

+
Welke allergenevrije producten verkoopt Bakkerij van der Most?
Bakkerij van der Most verkoopt de volgende allergenevrije producten:
  • Vruchtencake zonder slagroom (voor mensen met een lactose-/slagroomallergie)
  • Suikervrije bonbons (in deze bonbons zit sorbitol)
  • Sallandse brok (in dit product zit geen aardappelzetmeel)
  • Spelt bruin (in dit product zit soja en is glutenarm, dit product kan sporen van tarwe bevatten)
  • Zuurdesembrood (dit is het enige brood zonder gist)
  • Hazelino's (dit product wordt niet in een glutenvrije omgeving gemaakt. Bij bestelling van hazelino's verpakken banketbakkers het product apart)
  • Kruidcake (lactose vrij)
  • Glutenvrij wit- en bruinbrood
  • Glutenvrije cake
  • Bitterkoekjes (glutenvrij)

+
Wat zijn gluten?
Gluten zorgen voor de luchtige structuur van brood. Gluten zijn een onderdeel van het eiwit in tarwe, rogge, gerst, spelt, (haver*) en kamut. Meel, bloem, maar ook moutmeel van deze granen, bevatten gluten.

Ook veel andere (kant-en-klaar) producten bevatten gluten zoals: koekjes, paneermeel, couscous, pastas, bindmiddelen, sauzen, soepen, snoep, snacks en kant-en-klaar maaltijden. Zelfs niet eetbare producten, zoals kleurpotloden, kunnen gluten bevatten.

Sommige mensen zijn overgevoelig (intolerant) voor gluten, wat kan leiden tot maag-darmklachten en zelfs tot groeistoornissen. Dit wordt aangeduid als coeliakie (glutenintolerantie).

+
Wat is glutenvrijbrood? En verkoopt Bakkerij van der Most glutenvrijbrood?
Mensen met coeliakie (glutenintolerantie) kunnen, in plaats van gewoon brood, glutenvrij brood eten. Glutenvrij brood kan gemaakt zijn van graansoorten die van nature glutenvrij zijn zoals: boekweit, rijst, quinoa, gierst, amaranth (kiwicha), teff, tapioca, sorghum of maïs (let op: "gewoon" maïsbrood bevat meestal ook meel gemaakt van tarwe). Ook sojameel, kastanjemeel en kikkererwtenmeel zijn glutenvrij.

Bakkerij van der Most verkoopt glutenvrijbrood.
+
Welke stoffen zorgen voor de meeste voedselovergevoeligheid?
Dit zijn glutenbevattende granen (tarwe, kamut, spelt, rogge, gerst en haver), melk, ei, vis, pinda, noten, soja, schaaldieren, selderij, mosterd, sulfiet, sesamzaad, weekdieren en lupine.
+
Wat zijn allergenen?
Allergenen zijn voedselbestandsdelen waar mensen allergisch op kunnen reageren. In principe kan vrijwel elk voedselbestandsdeel een allergeen zijn. Van 14 stoffen is bekend dat een groot aantal mensen er gevoelig voor is, en dat zij bovendien bij sommige mensen levensbedreigende gevolgen hebben. Dit zijn glutenbevattende granen (tarwe, kamut, spelt, rogge, gerst en haver), melk, ei, vis, pinda, noten, soja, schaaldieren, selderij, mosterd, sulfiet, sesamzaad, weekdieren en lupine.

Staat uw vraag er niet bij?

Om het zoeken gemakkelijker te maken, hebben wij de veelgestelde vragen in categorieën ingedeeld.
Heeft u een andere vraag, opmerking of klacht? Neem dan contact met ons op.

Kies bestand

Selecteer hieronder het bestand dat u op het product wilt laten drukken. Toegestande bestandsformaten zijn JPG, GIF en PNG.

Wachtwoord vergeten

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nieuw account aanmaken

  • Persoonlijke details
    *
    *
    *
    *
  • Adresgegevens
    *
    *
    *
    *
  • Wachtwoord
    *
    *
  • Nieuwsbrief
*
De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht