Heb je nog oude boterhammen? Tover deze om in een heerlijke broodlasagne! Bekijk het filmpje en zie hoe je het maakt.
• 250 gram ricotta
• 100 ml melk
• Mespunt nootmuskaat
• Mespunt peper & zout
• 1 courgette
• 1 fles tomatensaus (720 ml)
• 6 sneetjes oud volkorenbrood
• 75 g geraspte parmezaanse kaas
• 15 g verse oregano
• 1 bol mozzarella
Verwarm de oven voor op 180°. Verwarm de ricotta in een steelpan op matig vuur en voeg, al roerende, de melk toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met de nootmuskaat en een beetje peper en zout. Snijd de courgette over de lengte in plakken met een dunschiller of mandoline. Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de schaal. Snijd de sneetjes brood op maat en leg de helft op de tomatensaus. Verdeel de helft van de ricottasaus erover en leg hierop de helft van de courgetteplakken. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en de helft van de oregano. Lepel de rest van de tomatensaus erover en beleg met de rest van het brood. Sluit af met een laag ricottasaus, plakken courgette en geraspte kaas. Leg er plakjes mozzarella op en zet de lasagne 25 minuten in het midden van de oven. Snijd in stukken en serveer. Eetsmakelijk!