Traditioneel Cheddaren
Cheddarkaas is een wat pittig smakende kaas. De kaas wordt oorspronkelijk gemaakt van rauwe koemelk en is gerijpt in
de grotten rondom het dorpje Cheddar, in het Engelse Somerset. Deze oorspronkelijke kaas smaakt heel anders dan de
cheddar die tegenwoordig per plakje voorverpakt wordt verkocht in je supermarkt!
Boerencheddarkaas ‘De Vondst’ is uniek, omdat het op traditionele wijze wordt gemaakt van rauwe koemelk. Hierbij worden
de wrongelstukken gestapeld, ververvolgens verkleind met een molen en droog gezouten. Dit proces wordt ‘Cheddaren’
genoemd. Door het cheddaren verkrijgt ‘De Vondst’ zijn heerlijke licht ziltige, pittige en gerijpte smaak en smelt deze
romige kaas goed op een hamburger of pasta.
Natuurlijk
‘De Vondst’ wordt enkel gemaakt met natuurlijke gronstoffen; verse rauwe koemelk uit Dalmsholte, zuursel, stremsel en
zout. Dat maakt deze boerencheddar een gezonde keuze voor jou en de natuur!
Streekproduct
De koeien van Kaasboerdeij Heileuver in het Overijsselse Dalmsholte maken de lekkerste melk die in de kaasmakerij door
kaasmaker Twan wordt verwerkt tot traditionele boerencheddar kaas.
Productgegevens
‘De Vondst’ Boerencheddar rijpt minimaal 2 tot 6 maanden. Dit resulteert in een rijke, romige en licht pittige smakende
kaas. De kaas smelt goed en is dus heel geschikt om mee te koken; als plak op je cheeseburger of als rasp op lasagne.